rom miui gaming whyred
Whyred, Rom

√ Rom Miui Gaming Whyred / Redmi Note 5 Pro Terbaru

Halo Abang , Ada yang baru ni . Kali ini bangnof akan memberikan informasi Rom miui Gaming whyred yang baru saja di rilis kemaren . hingga saat artikel ini di tulis ponsel redmi note 5 pro saya pun sudah terinstall miui 11 gaming edition ini.

Miui Gaming rom versi terbaru ini di build menggunakan base rom android 9 dan miui versi 20.3.5 . Developer nya ber nick alexrulit1 . Bangnof sendiri kurang begitu banyak mendapatkan informasi nya sehingga mencoba memakai sendiri rom ini.

rom miui gaming whyred
rom miui gaming whyred

Dari segi Ui atau tampilan rasanya tidak banyak yang berubah , masih saja hampir sama dengan kebanyakan rom Miui v 11 . namun jika langsung di rasakan barulah terasa perubahan .

Review Pribadi bangnof sendiri rom ini lumayan enak . terasa adem saat melakukan pengecasan , buka tutup aplikasi pun terasa halus . Tapi belum mencoba untuk bermain game online . seperti nya tidak ada masalah karena rom ini pun membawa embel embel Gaming yang semesti nya memang di buat untuk bergaming ria.

Kekurangan rom ini hanya sedikit yang bangnof temukan , salah satu nya tidak adanya bahasa Indonesia. Yang mungkin akan sedikit menggangu bagi yang kurang mengerti dengan bahasa Inggris . Kekurangan lain nya sedikit nya kostumisasi dan beberapa fitur yang tida ada seperti pemilihan lokasi.

Nah untuk mengetahui lebih jelas abang silahkan coba sendiri di ponsel masing masing . Karena setiap Hp akan merasakan perbedaan nya.

JIka kau menggunakan rom AOSP percantik tampilan ponsel mu dengan Flowdor Substratum .

Fitur ROm Miui Gaming Whyred

Di bawah ini merupakan fitur rom miui gaming whyred redmi note 5 pro . tidak hanya fitur namu lis di bawah ini bisa di sebuat juga changelog . Karena terdapat apa saya yang telah di ubah oleh developer nya . Berikut list fitur nya:

Rom Miui Gaming Whyred / Redmi Note 5 Pro
Fitur ROm Miui Gaming whyred

SYSTEM

  • Full localization of the firmware, high-quality translation of applications, graphic layers and widgets into Russian
  • System optimization was carried out, parameters were tuned for better performance and responsiveness of the interface
  • Removed Chinese applications, anonymous statistics collection and sending services, analytics services and their dependencies
  • Original media content has been replaced by copyright (application resources, audio content, visual content)
  • Maximum font optimization in all system applications for a better perception of the interface
  • Added the ability to manage system performance scenarios in power settings
  • The correct ad blocking is used, which does not affect important Internet resources
  • Built-in minimum set of Google services with the ability to automatically update
  • Increased the maximum threshold volume of the earpiece and audio volume in the headphones
  • Rounded corners for previews of task manager applications and in pop-up menu windows
  • Removed advertising sources and recommended pages of all system applications
  • Added extended icon pack (number of supported applications: 5500)
  • Instantly take a screenshot when you press the “Volume Down + Power” keys
  • Increased color saturation of graphic layers (in the style of Super AMOLED)
  • Updated base of automatic settings for APN access points
  • Disable signature verification and application integrity
  • Correct Wi-Fi operation at 2.4 and 5 GHz
  • Reduced threshold minimum screen brightness

NOTIFICATION PANEL

  • Updated the function of automatically grouping rarely used notifications into the category “Unimportant”
  • Added the ability to select the number of displayed switches in the extended notification panel
  • Added the ability to select the number of displayed switches in a single notification panel
  • Added the ability to use the old battery icon or a new one through settings
  • When you hold the Internet switch in the notification panel, it brings up the network type selection settings
  • The degree of blurring the background (blue) of the notification panel (for some devices) has been changed
  • Added the ability to change the style of the notification panel (for some devices)
  • Added the ability to change the style of the battery indicator (for some devices)
  • Added the ability to change the style of the network indicator (for some devices)
  • Changed the indentation and thickness of the brightness bar in the notification panel
  • Added ability to disable system notifications
  • Fixed display of notification fonts

SETTINGS

  • A new view of the “About the device” section, categories of settings items have been changed
  • Added the ability to enable / disable monochrome mode (for some devices)
  • Added the ability to enable / disable the advanced power menu in the settings “For Developers”
  • Added the ability to enable / disable the sound of connecting and disconnecting charging
  • Added the ability to enable / disable the sound of exiting the silent mode
  • Added the ability to enable / disable the sound of a discharged battery
  • Added the ability to enable / disable the sound of charging completion
  • Added the ability to enable / disable the sound of deleting files
  • Added ability to change screen density in real time
  • Added option “Unlimited screen” for devices that did not support it
  • Added extended timers for animation duration in the “For Developers” menu
  • Added the ability to reassign the action of the volume keys
  • Added the ability to change the font style in the screen settings
  • Added “Dark Mode” for devices that did not support it
  • Added the ability to disable (freeze) system applications
  • Added additional parameters to the “For Developers” settings
  • Added settings for automating network parameters (Smart Network)
  • Added ability to change the system animation style
  • Added icons to the items of additional settings
  • Added A-GPS settings

DESKTOP

  • Added gesture settings for the desktop (double tap and swipe up)
  • Added ability to enable / disable automatic closing of folders
  • Added the ability to enable / disable signatures of icons on the desktop
  • Added the ability to choose. Creeping line with smooth dimming
  • Added the ability to enable / disable background blur in an open folder
  • Added the ability to set your photo by 5-fold clicking on a date in Mi assistant
  • Added the ability to select advanced icon layout grids
  • Added new clock and weather widgets
  • Full localization of Mi assistant

CONTACTS AND PHONE

  • Built-in advanced definition of geolocation of telephone numbers
  • Changed the interface of the call window (increased avatar of the subscriber, indented text)
  • Added the ability to change the window interface in real time (for devices based on Android 9.0)
  • Added the ability to synchronize the blacklist of contacts with Mi account
  • Improved recording quality of telephone conversations from the line to 320 kb / s 48 kHz
  • Optimized flash rate during calls
  • Added smart contact grouping
  • Improved contact search algorithm for T9
  • Fixed sorting of contacts by name

LOCK SCREEN

  • Added the ability to lock the screen by double tapping
  • Changed the quick launch menu of popular applications
  • Smooth dimming of the backlight when the device is locked

BROWSER

  • Full browser localization
  • Disabled ads and removed Chinese start page links
  • Added major search engines: Google, Yandex, Yahoo, Bing, Baidu
  • Added the ability to perform a quick search when entering a request on Youtube, Google Play, Wikipedia
  • Disabled automatic application update

SAFETY

  • Added support for task automation
  • Updated the “Battery” section in the “Security” application
  • Improved application main screen, cut out unused Chinese functions
  • Convenient permission management: all application permissions are located in one place
  • Added the ability to hide third-party applications on the desktop
  • Added option to maximize battery power

Backup

  • Added the ability to create a backup for any (even protected) third-party applications and restore it
  • Added the ability to create and restore backup via USB

CAMERA

  • Additional shooting modes for some devices activated
  • Added new shooting modes: portrait, night, live HDR (for some devices)
  • Added full control of the manual shooting mode for devices that did not support it
  • Added option for shooting with a locked screen (for some devices)
  • Improved video recording sound quality (for some devices)
  • Added option to eliminate noise when shooting (for some devices)
  • Disable JPEG compression when decoding and saving pictures
  • Increased video bitrate (for some devices)

COMPASS

  • Changed the display of pressure “mm Hg.” instead of “hPa”

THEMES

  • Added the ability to apply any theme and fonts from third-party sources
  • Added ability to download ringtones and fonts
  • Russified local topics

CONDUCTOR

  • Added a local database for determining popular folders on the main page
  • Initial tab changed to category section

WEATHER

  • Display of sunrise and sunset graphs is turned on
  • Changed the display of pressure “mm Hg.” instead of “hPa”

GALLERY

  • Activated support for creating collages and posters
  • Activated support for creating clips
  • Added support for stickers in photo editor
  • Folder screenshots and screen recordings moved to Pictures
  • Sky effect activated

Info & Link Download ROm Miui Gaming

Nama ROmMiui Gaming
File Size1.5 GB
Last Update05.05.2020
Android Version Android 9 Pie
Developer @alexrulit1
Rom Version1
GappsYes

catatan buat kamu yang tidak bisa mendownload karena limit . kamu bisa menyalin file nya ke drive kamu atau bisa menggunakan layanan by pass dari Yuudrive

Cara Install Rom Miui Gaming whyred

Untuk cara penginstallan rom Ini sangat lah mudah di karenakan sama saja dengan rom lain nya . namun abang mesti mempersiapkan beberpahal seperti di bawah ini.

Persiapan Pemasangan

  1. Ponsel android abang dalam keadaan UBL ( unlock boot loader).
  2. Terinsall Custom recovery seperti TWRP , PBRP , dll.
  3. Baterai di atas 30 % . Karena takut kehabisan saat semua belum selesai.
  4. Download File Rom di atas.
  5. Simpan Pada Internal.

Pemasangan Custom ROm

Jika semua persiapan di atas sudah di lakukan maka silahkan abang ikuti cara berikut ini . jika sudah terbiasa dengan penginstallan seperti ini sebaik nya artikel nya tidak usah di baca ya bang. Beriku ini cara install rom miui gaming whyred

  • Cara pertama masuk ke Mode Recovery atau TWRP , PBRP.
  • Lakukan Backup data baik aplikasi atau system , jika di ingin kan. jika tidak silahkan skip.
Rom Miui Gaming Whyred / Redmi Note 5 Pro
  •  Setelah itu masuk ke menu Wipe lalu Advanced Wipe dan  centang SystemDataVendor dan Cache ( di saran kan seperti ini agar semua bersih dan tidal ada kendala di cara selanjut nya).
  •  Jika proses wipe sudah selesai, Anda bisa masuk ke menu Instal dan pilih file rom Miui Gaming whyred terbaru yang sudah Anda download.
  • Geser untuk melakukan flash.
  • Tunggu Hingga Proses Instalasi selesai . lalu klik Reboot System.
  • Berikut nya tunggu hingga masuk ke layar utama ( Home Screen )
  • Selesai

Penutup

Demikian pembahasan tentang rom miui Gaming whyred / redmi note 5 v11 ini. semoga ini bisa bermanfaat untuk kelancaran dalam bermain game namun bisa memiliki tampilan yang keren karena bisa bergonta ganti tema dengan miui. jangan lupa untuk share ke teman abang biar ngegame nya lancar. abang juga bisa mencoba salah satu rom Aosp Terbaru bernama Pixel Plus ini.

Aku Adalah Aku . Aku pun Tak tahu Aku ini "Apa & Siapa". Apalagi Kamu.!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *


error: Content is protected !!